Obaveštenje

Počeo je sa radom naš novi sajt www.portalmladi.com . Od sada nas tamo možete pratiti.

уторак, 18. октобар 2011.

KONKURS ZA RADIONICU KRATKOG FILMA I VIDEA


Donator: Međunarodni festival ekološkog filma "Green Screen Fest"
Rok za prijavu:m 01.11.2011.
Grad: svi gradovi
Država: Srbija
Oblast: Mediji, muzika, kultura, Ostalo
Nivo obrazovanja: Srednja škola
Opis:
Konkurs za radionicu kratkog filma i videa

Međunarodni festival ekološkog filma „Green Screen Fest“ i Centar za nove komunikacije „Dokukino“ pozivaju učenike srednjih škola da se prijave na učešće u besplatnoj radionici kratkog filma i videa, koja će se održati u okviru „Green Screen Fest“- a od 14. do 16. novembra 2011. godine.

Za tri dana, koliko traje radionica, učesnici će imati priliku da nauče osnove kratkog filma i videa, grupno će raditi na idejama za svoje kratake filmove, kao i na načinima realizacije istih.

Prijavu mogu poslati učenici srednjih škola i to na taj način što će napraviti 1 (jednu) fotografiju na temu VODA i poslati je na zvaničnu e-mail adresu Festivala videoradionica@cuzs.org sa osnovnim podacima (ime i prezime, godište, škola, kontakt telefon i e-mail adresa) do 1. novembra 2011.godine. Organizatori će kontaktirati autore koji su odabrani za pohađanje radionice.

Filmovi i video radovi će se na  radionici kratkog filma i videa u okviru „Green Screen Fest“-a snimati mobilnim telefonima i drugim netradicionalnim tehnikama snimanja filmova, jer je želja organizatora da se kroz inovativni, nekonvencionalni i svima dostupan način istraže granice kreativnog stvaralaštva mladih na polju filma i filmske umetnosti. 

KONKURS ZA MLADE, NEAFIRMISANE UMETNIKE I UMETNICE


Donator: Artist's Associates
Rok za prijavu: 05.11.2011.
Grad: svi gradovi
Država: Srbija
Oblast: Mediji, muzika, kultura, Ostalo, Umetnost, dizajn
Nivo obrazovanja: Srednja škola
Opis:
Konkurs za mlade, neafirmisane umetnike i umetnice

Artist's Associates raspisuje konkurs za mlade, neafirmisane umetnike i umetnice iz sledećih oblasti:
  • Fotografija
  • Crteži
  • Kolaži
  • Grafika
  • Slike
  • Video radovi
 
Festival će se održati krajem novembra u UK Parobrod.

Tema festivala: URBANA KULTURA, MODERNE TENDENCIJE I ISTORIJA

Radove slati na sledeću adresu:
Diljska 18 (crteži, kolaži, grafika, slike)
artist.associates.aa@gmail.com (fotografije, video radovi)

Rok za slanje radova: 5. novembar 2011.

Kontakt telefon:
0628929699
0638021366 

STIPENDIJE ZA STUDIJE SOCIJALNOG RADA


Donator: Fondacija solidarnosti Srbije
Rok za prijavu: 31.10.2011.
Grad: svi gradovi
Država: Srbija
Oblast: Društvene nauke
Nivo obrazovanja: Fakultet - Bachelor
Opis:
Stipendije za studije socijalnog rada

Fondacija solidarnosti Srbije obezbeđuje besplatne studije za desetoro dece na prvoj godini Departmana za socijalni rad na Fakultetu za medije i komunikacije.

Besplatne studije namenjene su deci koja su završila četvorogodišnje srednje obrazovanje i ispunjavaju jedan od sledećih uslova:

1. da potiču iz socijalno – materijalno ugroženih porodica – porodica koje su po Zakonu o socijalnoj zaštiti ostvarila pravo na materijalno obezbeđenje;
2. deca lišena roditeljskog staranja koja su zbrinuta u:
a/ u domovima za smeštaj dece i omladine
b/ u hraniteljskim porodicama
c/ zbrinuta starateljskom zaštitom (deca bez roditelja i deca bez adekvatnog roditeljskog staranja);
3. deca iz porodica čiji prihod u momentu podnošenja zahteva, na nivou porodice ne prelazi iznos minimalne zarade ostvarene u RS.

Fondacija solidarnosti Srbije
Beograd, Dobrinjska 11
Tel/fax: +381 11 264 43 51; 264 54 58

NACIONALNI PROGRAM STIPENDIJA SLOVAČKE REPUBLIKE


Donator:  Slovak Academic Information Agency
Rok za prijavu:  30.04.2012.
Grad:  svi gradovi
Država:  Srbija
Oblast:  Društvene nauke, Ekonomija, finansije, Jezici, književnost, Medicina, stomatologija,…
Nivo obrazovanja:  Fakultet - Bachelor
Opis:
Nacionalni program stipendija Slovačke Republike

Nacionalni program stipendija Vlade Slovačke Republike za podršku mobilnosti studenata, doktoranata, univerzitetskih profesora, istraživača i umetnika je program stipendija koji finansira Ministarstvo prosvete, nauke istraživanja i sporta Slovačke Republike i administrira Slovačka akademska informatička agencija - SAIA

U okviru gore pomenutog programa, sistem aplikacija za letnji semestar akademske 2011/2012. godine i istraživačke programe je otvoren. Rok za podnošenje aplikacija je 31. oktobar 2011. godine do 16 časova.

Rok za aplikacije za studije i istraživačke programe za akademsku 2012/2013. godinu je 30. april 2012. godine.

Detaljne informacije o programu se nalaze na sajtu:www.scholarships.sk.

Podnosioci aplikacija treba da apliciraju onlajn na www.scholarships.sk ili www.stipendia.sk

Hosteli postaju studentski domovi


Za mesec dana počeće da rade prve privatne ustanove za smeštaj akademaca. Budžetski studenti po simboličnim cenama, ostali za oko sto evra


STUDENTI koji su na ovogodišnjoj raspodeli ostali bez mesta u domu uskoro će, iz podstanarskih soba, moći da se presele u privatne studentske domove. Za mesec dana Ministarstvo prosvete i nauke počeće da izdaje dozvole za rad privatnicima koji bi da se bave smeštajem akademaca.
Ministarstvu se već javilo desetak zainteresovanih, među kojima je i jedan fond iz Velike Britanije. Oni su se raspitivali za lokaciju gde bi gradili dom. Ostali već imaju kapacitete hotela, hostela ili nekog drugog objekta, koji bi da pretvore u prostor za život studenata. Svi su zainteresovani da posluju u Beogradu.

- Za nedelju dana imaćemo pravilnike o standardima gradnje i kategorizacije. Ako ispune sve zadate uslove, privatnici bi dozvole mogli da dobiju već za mesec dana - objašnjava za ”Novosti” Zoran Trninić, pomoćnik ministra. - Mnogi od njih se već pripremaju, a najbliži ispunjavanju uslova je jedan dom u Zemunu, sa kapacitetom od 150 kreveta, koji je do sada radio kao hostel.
Privatni domovi moraće da imaju propisani broj kvadrata, najmanje sto kreveta, dvokrevetne i trokrevetne sobe... Nije obavezno da imaju menzu.
Koliko će stanovanje koštati još se ne zna, ali prema Trninićevim procenama, ne bi trebalo da prelazi ekonomsku cenu u državnim domovima koja je do 9.000 dinara.
- Ukoliko sklope ugovor sa Ministarstvom, ovi domovi moći će da se nađu u sistemu u kome su i državni, pa bi u njima živeli samo budžetski studenti, prema rang-listi. Dakle, studenti bi na jednom mestu konkurisali i za državne i za te privatne - najavljuje Trninić. - U tom slučaju, plaćali bi do 1.300, kao i u državnim domovima, a ostatak bi dotirala država.


MANJAK KREVETA TEŠKO POPUNITI
DODATNI kreveti jesu potrebni, i privatni domovi bi umnogome rasteretili naše kapacitete, ali ne verujem da će veliki broj privatnika uspeti da u kratkom roku ispuni sve kriterijume za dobijanje dozvole - smatra Milovan Petrović, direktor Studentskog centra Beograd. - Svake godine povećavamo kapacitete u našim domovima i sada imamo oko 12.000 kreveta. Budžetski studenti kod nas plaćaju od 900 do 1.300 dinara mesečno, a ekonomska cena je od 6.000 do 9.000 dinara


Izvor: Novosti