Obaveštenje

Počeo je sa radom naš novi sajt www.portalmladi.com . Od sada nas tamo možete pratiti.

понедељак, 15. април 2013.

KONKURS ZA LIKOVNI SALON MLADIH 2013.

Novopazarski kulturni centar raspisao je konkurs za ovogodišnji Likovni salon mladih, koji će mladim umjetnicima pružiti priliku da prikažu radove koji do sada nijesu izlagani.

Kulturni centar Novi Pazar organizuje LIKOVNI SALON MLADIH 2013.
 Salon je žiriran, a tri rada će biti nagrađena.


Ko može da se prijavi?

Mladi likovni stvaraoci (od 15 do 35 godina). 

Rok: 06. maj 2013. god

Kako?

Umetnici mogu svoje radove (slika, crtež, skulptura, grafika, fotografija, plakat, video rad), jedan ili dva, i kraću biografiju poslati poštom na adresu: Kulturni centar Novi Pazar Galerija MMC ul. Stevana Nemanje 2 36 300 Novi Pazar sa naznakom „za LIKOVNI SALON MLADIH 2013"
Žiri će uvažiti samo radove koji nisu ranije izlagani. Izložba Salona, uz štampanje odgovarajućeg kataloga, će biti otvorena u subotu, 19. maja 2013. god. u okviru manifestacije „Noć muzeja".

Pravila Konkursa: 

- radovi ne smeju biti ranije izlagani ili objavljivani; 
- autor odgovara za originalnost svojih dela; 
- radovi ne smeju prelaziti dimenzije od 100×70 cm;

Žiriranje radova: 

Odabir radova i dobitnike nagrada će odabrati stručni žiri sastavljen od eminentnih predstavnika likovnih oblasti za koje raspisujemo Konkurs. Izložba i katalog: Radovi koji budu prošli žiriranje biće izloženi u Galeriji MMC od 19. do 30. maja 2013. god. Izložbu će pratiti katalog u punom koloru koji će nakon zatvaranja, uz radove, biti poslat svakom od učesnika koji su prošli žiriranje najkasnije do kraja juna. Radovi učesnika koji ne budu prošli žiriranje, biće vraćeni autorima o sopstvenom trošku ili ih mogu preuzeti sami svakog radnog dana od 8 do 15h u prostorijama Galerije MMC.

Nagrade: 

Visina novčanih nagrada biće definisana na dan otvaranja izložbe, zavisno od finansijskih mogućnosti organizatora i visine sredstava dobijenih od sponzora.

 Organizator zadržava pravo da se ne odredi nagrada ukoliko poslati radovi ne budu na zadovoljavajućem nivou.

Kontakt za informacije: 020/ 335 444, 020/ 335 440, 064/ 818 62 63 ili na 
e-adresu galerija.mmc.np@gmail.com