Obaveštenje

Počeo je sa radom naš novi sajt www.portalmladi.com . Od sada nas tamo možete pratiti.

понедељак, 22. јул 2013.

Prvi internacionalni letnji volonterski kamp za mlade: “Rezala 2013”

Ako tražite dobro druženje i lep provod tokom leta, pravo mesto za vas je letnji kamp “Rezala 2013”

U okviru projekta “OUTDOOR IN - Razvoj turizma u opštini Zubin Potok” finansiranog od strane Evropske unije, InTER organizuje Prvi internacionalni letnji volonterski kamp za mlade: “Rezala 2013”. 

Letnji kamp će se organizovati na obalama jezera Gazivode u selu Rezala, opština Zubin Potok, u periodu od 12. do 18. avgusta 2013. godine. 

Cilj kampa je promocija i poboljšanje turističke ponude opštine Zubin Potok. Učesnici kampa će učestvovati na izgradnji i obeležavanju biciklističkih i planinarskih staza u neposrednoj blizini kampa. Pored toga, učesnici kampa će imati prilike da učestvuju u sportskim i rekreativnim aktivnostima, a za one najhrabrije organizovaće se časovi paraglajdinga i slobodnog 

 penjanja. 

Pozivaju se mladi ljudi od 18. do 30. godina iz svih zemalja bivše Jugoslavije da se prijave za učešće na kampu. Smeštaj u šatorima i hrana su besplatni, a putni troškovi biće nadoknađeni svim učesnicima van teritorije opštine Zubin Potok.

Prijava za kamp traje do 01.08.2013. Svi zainteresovani mogu se prijaviti putem upitnika: 

https://docs.google.com/forms/d/1hpFstYAqXxdZwxls2sLr71ozF03o4jMhYLyPoQPSEBs 

ili na mail: letnjikamp@lokalnirazvoj.org

Srpski Međunarodni Model NATO – SIM NATO 2013 - Konkurs za volontere


Asocijacija za međunarodnu saradnju i dijalog – AFIKAD, neprofitna, nezavisna, nevladina i nepartijska organizacija, raspisuje konkurs za fotografe koji žele da budu deo međunarodnog samita na kome će učestvovati 500 kandidata iz više od 50 zemalja sveta. 

Ako želite da budete naš saradnik ili želite da postanete deo našeg tima, možete se prijaviti na e–mail adresu: human.resources@aficad.org. Uz aplikaciju nam pošaljite i Vašu biografiju sa slikom, motivaciono pismo do 250 reči, i primerke fotografija. Poželjno je da kandidat poseduje znanja iz oblasti fotografije (sa obradom fotografija), video montaže i grafičkog dizajna.

Prijave traju od 22. jula do 29. jula 2013. godine.

Potrebni su nam komunikativni, kreativni i snalažljivi volonteri, spremni da rade u velikom timu. Pošto su radni jezici SIM NATO konfrerencije engleski i francuski, neophodno je aktivno znanje engleskog jezika. Kandidati koji znaju i francuski jezik, biće u prednosti prilikom klasifikacije aplikacija.

Naša organizacija teži promociji interesovanja i razumevanja međunarodnih odnosa i međunarodne bezbednosti u Srbiji. ’’Srpski Međunarodni Model NATO – SIM NATO 2013”, veliki studenski samit na kome će učestvovati mladi lideri društvenih nauka iz celog sveta, održaće se u Beogradu od 11. do 15. novembra 2013. godine

Ovo će biti prva simulacija Severnoatlantske Alijanse – NATO u Srbiji, najveća i jedina u regionu. Pridružite se našem mladom, kreativnom i vrednom timu, i pokažimo svi zajedno da Srbija može da organizuje ovako veliki, multukulturalni, međunarodni događaj.

Osim neprocenjivog iskustva i novih poznanstava, svi naši volonteri, po završetku samita, dobiće AFIKAD sertifikat i preporuku za dalji razvoj karijere. O ishodu konkursa biće obavešteni svi kandidati, a najbolji će biti pozvani na razgovor sa članovima AFIKAD tima.

Za vise informacije o konferenciji ”SIM NATO 2013”, ciljevima i idejama AFIKAD organizacije, možete posetiti sajtove: - http://sim-nato.org/ - http://aficad.org/