Obaveštenje

Počeo je sa radom naš novi sajt www.portalmladi.com . Od sada nas tamo možete pratiti.

субота, 21. јануар 2012.

"Da se njihova poruka čuje"


Grupa "Hajde da..." vas poziva da se uključite u projekat "Da se njihova poruka čuje", čiji je cilj osnaživanje organizacija koje se bave promocijom i zaštitom ljudskih prava, da koriste veštine performansa ili kratke video zapise
(snimke mobilnim telefonima), kako bi povećali vidljivost ili ukazali na potrebe različitih marginalizovanih grupa (LGBT populacija, osobe sa invaliditetom, mladi Romi, mladi iz ruralnih područja, etničke manjine, izbegla i interno raseljena lica, ratni veterani…)
Prva faza projekta podrazumeva trening koji će se održati u Nišu u periodu od 20. do 26. februara 2012.godine. Trening se sastoji iz dva dela:
  • Na prvom delu treninga učesnici će imati priliku da unaprede i sistematizuju svoja znanja iz oblasti ljudskih prava.
  • Drugi deo treninga će se upravo baviti time kako da učesnici kreiraju performanse ili kratke video zapise, kojima mogu da promovišu prava marginalizovanih delova društva.
Na treningu može da učestvuje 20 učesnika/ca iz Srbije
Prijavni formular možete preuzeti sa ovog linka a poziv sa ovog.
Rok za podnošenje prijava je 10 . februar 2012 . godine
Projekat "Da se njihova poruka čuje" se realizuje uz finansijsku podršku "The Balkan Trust for Democracy"
Grupa "Hajde da..."
btd

Konkurs za stipendije za godišnji program interkulturne razmene srednjoškolaca 2012-13.

Interkultura u saradnji sa svetskom mrežom AFS raspisuje konkurs za stipendije za godišnji program interkulturne razmene srednjoškolaca 2012-13. 
Pozivamo sve zainteresovane da se prijave preko našeg sajtawww.afs.org.rs
U ponudi su sledeće stipendije:

1. Jedna puna stipendija za Brazil. 
2. Dve delimične stipendije za Nemačku 
3. Jedna delimična stipendija za Rusiju 
4. Jedna delimična stipendija za Češku 
5. Dve pune stipendije za Italiju koje dodeljuje Banka Inteza isključivo za decu svojih zaposlenih. 

Svi kandidati, osim kandidata za stipendije Banke Inteza, treba da napišu esej na temu Ja kao ambasador svoje zemlje u toku programa razmene. Eseje pisati na srpskom i slati ih naivana.pavlovic@afs.org sa naznačenim imenom i prezimenom i stipendijom za koju se konkuriše.

Od učenika se očekuje da imaju najmanje vrlo dobar uspeh u školi i primerno vladanje i da mogu da se sporazumevaju na engleskom ili jeziku zemlje za koju konkurišu. 

Prijavljivanje je onlajn, preko sajta Interkulture. Kada popunite sve formulare prosledite nam prijavu. Potpuno popunjene prijave treba poslati najkasnije do 31. januara. Posle ovog datuma nećemo primati prijave za stipendije. Selekcija kandidata će se obaviti sredinom februara u Beogradu a o tačnom datumu i ostalim detaljima će kandidati naknadno biti obavešteni. Rezultate ćemo objaviti početkom marta.

Sva pitanja u vezi sa stipendijama i programima razmene slati na nemanja.stancic@afs.org ili namilena.miladinovic@afs.org 

Prijavite se što ranije i srećno!

Konkurs za posao: Benchmark



Benchmark.rs (www.benchmark.rs) je najpoznatiji domaći informativni portal posvećen informacionim tehnologijama, računarima, komunikacijama, multimedijalnoj zabavi i uređajima, kao i primeni svega nabrojanog u svakodnevnoj praksi. Nastavljamo da rastemo i stoga su nam potrebne osobe koje dele našu ljubav prema nabrojanim temama i spremne su da uz Benchmark započnu svoju IT karijeru. Primarni cilj predstavlja dalje snaženje novinarskog tima u cilju još kvalitetnijeg informisanja i edukacije tržišta.
Usled širenja sajta i delatnosti kojima se bavi, potrebni su nam zainteresovani za sledeće radno mesto:
Novinar / web novinar
Opis posla:
- pisanje članaka i(li) testova
- pisanje vesti
- obrada tekstova
- aktivna kontribucija u uređivanju sajta
- istraživačko novinarstvo kombinovano sa praćenjem dešavanja na sceni, domaćoj i stranoj
Potrebni su nam kandidati koji ispunjavaju sledeće uslove:
Osoba odgovarajućih sposobnosti, natprosečne pismenosti i vokabulara, sa natprosečnim interesovanjima u domenu IT sfere: stepen sposobnosti i adekvatnosti za novinarski posao biće  naknadno procenjivan na konkretnim zadacima
Izvanredno poznavanje IT dešavanja u svetu i kod nas
Odlično poznavanje engleskog jezika
Kreativnost
Odgovornosti i sposobnost za timski rad
Volja za daljim napretkom i usavršavanjem
Sistematičnost, analitičnost i praktičnost u radu
Poželjno poznavanje i aktivno korišćenje društvenih mreža
Poželjno iskustvo u web novinarstvu
Rok za završetak konkursa: 15. februar
Napomena: Benchmark sajt (www.benchmark.rs) pokriva šest velikih oblasti  iz IT sfere: Hardver, Softver&Internet, Multimedija, Mobile, Games i Biznis IT/Rešenja. Obavezno naznačiti sferu interesovanja i dati ličnu procenu, u kojoj rubrici smatrate da biste najviše mogli da doprinesete, odnosno kojim tipovima sadržaja najbolje vladate. Od kandidata očekujemo da budu upoznati sa radom i načinom izveštavanja Benchmark sajta i natprosečno kvalitetni u oblastima/temama koje smatraju da mogu da pokriju.

Zainteresovanim kandidatima nudimo različite modalitete saradnje, zapošljavanja i učestvovanja u skladu sa potrebama, željama i dogovorom. Mogući razni vidovi saradnje, u svojstvima od honorarnog saradnika do stalno zaposlenog. U slučaju visokog stepena obostranog zadovoljstva pokazanim performansama i učinkom, otvoren prostor za dalji napredak.

Zainteresovani kandidati bi trebali da do 15. februara na adresu marketing@bench.rs u sklopu prijave pošalju:

- kratak CV
- motivaciono pismo
- fajl sa napisanih najmanje 5 aktuelnih vesti iz oblasti koje sajt pokriva, napisanih na dan slanja prijave
- najmanje 1 članak/test iz oblasti koje sajt pokriva

Nepotpune prijave neće biti razmatrane. Na razgovor će biti pozvani samo kandidati koji uđu u uži izbor nakon pregledanih prijava.
Izvor: Benchmark