Obaveštenje

Počeo je sa radom naš novi sajt www.portalmladi.com . Od sada nas tamo možete pratiti.

недеља, 23. октобар 2011.

Potrebni saradnici/ce za prevod tekstova na engleski


Centaru  za nenaslinu akciju  je potrebna podrška u vidu kvalitetnog prevoda tekstova na engleski jezik.
Ukoliko ste zainteresovani za tu vrstu angažmana (plaćenog), molimo vas da popunite priloženi upitnik i prevedete primer teksta na kraju upitnika, pa da nam ga pošaljete na adresu cna.beograd@nenasilje.org. Ukoliko prevod zadovolji naša očekivanja i ukoliko možemo da izađemo u susret vašim uslovima, stavili bismo vas na listu ljudi koje bismo kontaktirali kad nam se ukaže potreba za prevodom.

Molimo vas da ovu informaciju prosledite ljudima za koje smatrate da mogu biti zainteresovani.

Hvala!
CNA tim

Konkurs za prijem fotografija i kratkih filmova na Femix Fest 2011



Donator : FEMIX
Rok za prijavu: 31.10.2011.
Grad: svi gradovi
Država: Srbija
Oblast: Mediji, muzika, kultura, Ostalo, Umetnost, dizajn
Nivo obrazovanja: Srednja škola
Opis:


Femix Fest, domaći nacionalni festival stvaralaštva mladih autorki u raznim oblastima, održaće se od 25. do 28. novembra ove godine u dva beogradska prostora, KC Rex i KC Grad, a uključivaće projekcije kratkih filmova, koncert ženskih bendova, izložbu fotografija i druge prateće programe.

Femix Fest poziva mlade autorke, umetnice, ženske bendove i kantautorke da pošalju svoje radove do 31. oktobra. Sve informacije i tekst konkursa mogu se naći na www.femix.rs

Femix Fest je deo projekta "Femix - Mreža ženskog stvaralaštva", koji realizuje Klub OPA "Omladina pokreće akciju", uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Kontakt:
Dunja Begović, koordinatorka projekta
tel. 063/8927-287

Stipendije Dositeja za najbolje studente na fakultetima u Republici Srbiji


Donator: Fond za mlade talente Republike Srbije
Rok za prijavu: 07.11.2011.
Grad: svi gradovi
Država: Srbija
Oblast: Društvene nauke, Ekonomija, finansije, Jezici, književnost, Medicina, stomatologija,…
Nivo obrazovanja: Fakultet - Bachelor

Opis:

Fond za mlade talente pri Ministarstvu omladine i sporta sa zadovoljstvom saopštava da je na svojoj 28. sednici doneo Odluku o raspisivanju Konkursa za stipendiranje najboljih studenata završnih godina: osnovnih akademskih studija ili diplomskih akademskih studija-master ili integrisanih akademskih studija sa visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija za školsku 2011/2012. godinu.
 
Konkurs je raspisan 19. septembra i rok za podnošenje prijava je do 7. novembra 2011. godine.

Stipendije po navedenom konkursu iznose do 25 000 dinara mesečno, a dodeljuju se za period od deset nastavnih meseci za školsku 2011/2012. godinu.

Konkurs je objavljen u dnevnim listovima: „Politika“, „Blic“, „Večernje novosti“, „Danas“, „Pres“ i „24 Sata“, kao i na sajtu Ministarstva omladine i sporta – www.mos.gov.rs, sajtu Fonda za mlade talente – www.dositeja.rs omladinskom portalu „Zamisli život“ – www.zamislizivot.org i facebook stranici Fonda za mlade talente. 

Tekst konkursa možete preuzeti ovde, a obavezan obrazac za prijavu na konkurs možete preuzeti ovde.
 
Od kako je prešao u nadležnost Ministarstva omladine i sporta, Fond za mlade talente je nagradio ili stipendirao preko 6000 mladih, što ga čini najvećim državnim fondom za stipendiranje talenata u našem regionu.