Obaveštenje

Počeo je sa radom naš novi sajt www.portalmladi.com . Od sada nas tamo možete pratiti.

четвртак, 8. март 2012.

The University of Edinburgh and Coca-Cola offer a number of Scholarships


Deadline: 2 April 2012
Open to: Undergraduate applicants from selected countries
Scholarship: Full tuition fees and an annual maintenance allowance of £5,000

Description

The University of Edinburgh and Coca-Cola offer a number of scholarships for undergraduate study in any subject offered by the University.

Scholarship

This competitive scholarship covers the full tuition fees and an annual maintenance allowance of £5,000. It is tenable for the duration of the programme of study.
Applicants should have applied through the University and Colleges Admission Service (UCAS) and been offered a place at the University of Edinburgh by the scholarship closing date of 2 April 2012.
The scholarship is not available to students already on programme.
The scholarship may be terminated at any time when an unsatisfactory progress report is received from the School or if the scholarship holder ceases to be registered as a full-time student at the University of Edinburgh.

Eligibility

The scholarship is open to applicants whose personal circumstances would make accepting an offer from the University of Edinburgh difficult.
They are awarded to citizens from the following countries who are accepted for admission on a full-time basis for an undergraduate programme of study:
  • Bosnia
  • Bulgaria
  • Croatia
  • Macedonia
  • Montenegro
  • Poland
  • Romania
  • Russia
  • Serbia
  • Slovenia
  • Ukraine

Application

Eligible applicants should complete an online scholarship application.
All applications must be submitted no later than 2 April 2012.
Please note that you will not be able to access the online application form unless you have applied for admission to the University of Edinburgh and have full EASE authentication.
A University of Edinburgh Selection Committee will meet in May 2012 to select the scholarship holders.
The scholarship winners will be announced in late May 2012.
Contact
The University of Edinburgh
Old College
South Bridge
Edinburgh, EH8 9YL
Work: +44 (0)131 651 4070
Fax: +44 (0)131 651 4066

Pisite za elektronskog časopisa „Afirmator“

Prvi broj elektronskog časopisa za umetnost i društvena pitanja „Afirmator“ pojaviće se 1. aprila 2012. godine, na adresi: http://konkursiregiona-afirmator.net/ „Afirmator“ će izlaziti jednom mesečno uz podršku internet portala „Konkursi regiona“. 

Redakcija prima neobjavljene radove za sledeće rubrike:

- proza (kratka priča, do pet kucanih strana, e-mail: afirmator.proza@gmail.com )

- poezija (pesme, najviše pet u ciklusu, e-mail: afirmator.poezija@gmail.co m)

- satira (priče do tri kucane strane, do dvadeset aforizama, do pet karikatura, e-mail:afirmator.satiraihumor@gmail.com )

- sf / horor (esej, studija, sinopsis za film, kratka priča, do 3 kucane strane, e-mail:afirmator.sf.horor@gmail.com )

- kritika (književna, likovna i tv kritika, do tri kucane strane, e-mail: afirmator.kritika@gmail.com )

- film i pozorište (prikazi, recenzije, eseji i sve vezano za film i pozorište, kao i kratke drame ili odlomke, do tri kucane strane, e-mail: afirmator.pozoriste.film@gmail.com )

- etnologija i antropologija (do tri kucane strane, e-mail: afirmator.etno.antropologija@gmail.com )

- istorija ( do tri kucane strane, e-mail: afirmator.istorija@gmail.com )

- geografija (putopisi i dr, do tri kucane strane, e-mail: afirmator.geografija@gmail.com )

Redakcija moli saradnike da tekstove za aktuelni broj šalju do 20. u mesecu, u sledećem formatu: Microsoft Word (2003 ili 2007), font – Times New Roman, veličina – 12, bez uvlačenja teksta po pasusima. Uz tekst poslati i kratku biografiju sa fotografijom. Tekstovi koji stignu posle 20. u mesecu, biće uzeti u obzir za sledeće izdanje.

Redakciju Afirmatora čine: Aleksandar Novaković, Berislav Blagojević, Vladimir Bulatović, Predrag Milojević, Ljiljana Samardžić, Ema Stevanović, Dragoslava Barzut, Dragan Jovićević).

Naši programski ciljevi sadržani su u Manifestu:

Ne želimo da govorimo o tome kako savremeno društvo ne izlazi kreativnim ljudima u susret i kako je sve oko nas zaparloženo i trulo. Ne zanimaju nas pusti lamenti nad prošlošću, zlatnim danima za umetnost i nauku. Ovde ih nikad nije ni bilo. Ne želimo da, oslonjeni na stare mitove i promašene ideje i jeftino  dodvoravanje nekolicini uticajnih pokušamo da dođemo do nekog nazovi ostvarenja.

Želimo AFIRMACIJU, novog, originalnog, slobodnog. Želimo da ostavimo svoj trag a da pritom ne izgubimo svoju etiku i svoju savest. Nismo stvaraoci radi stvaranja već stvaramo zarad istine. Želimo da ne samo afirmišemo već i PRODRMAMO naš region, da pišemo i govorimo bez ograničenja i bez tabua ali da, pritom, ne zaboravimo da cenimo i poštujemo one koji pripadaju drugoj rasi, veri, naciji, političkom ili seksualnom opredeljenju. Da pokažemo da velike reči nisu potrošene. Potrošeni su samo sitni ljudi koji su ih zloupotrebili. Težimo da, kroz stvaranje, obnovimo duh, maštu, zdrav  razum, pozitivnu energiju prvo u sebi a zatim da je prenesemo i onima koji će biti voljni da nas čitaju i čuju. Samo hrabro i afirmativno!

S poštovanjem,
redakcija Afirmatora

Konkurs za stipendije u trajanju od 10 do 12 meseci koje omogućavaju finansiranje studija u Francuskoj na nivou master 2

Kompanija Tigar Tyres, filijala Michelin Grupe i Francuski institut u Srbiji oglašavaju konkurs za podnošenje prijava za 2 stipendije u trajanju od 10 do 12 meseci koje omogućavaju finansiranje studija u Francuskoj na nivou master 2, a namenjene su studentima koji žele posle studija da se zaposle  u grupi Michelin. Stipendije su predviđene za sledeće profile : 

•    Stipendija koja se dodeljuje za položaj menadžera u proizvodnji
•    Stipendija koja se dodeljuje  za položaj rukovodioca u službi za ljudske resurse 

Izabrani kandidati će po završetku studijskog programa započeti rad u kompaniji  Tigar Tyres u Pirotu. Biće im omogućeno napredovanje u karijerii kao i obavljanje drugih zaduženja u grupi Michelin u Francuskoj ili  u drugim fabrikama.

Francuski institut će izabranim kandidatima dodeliti stipendiju koja će im omogućiti dobijanje statusa stipendiste Vlade Francuske, pokriti troškove socijalnog osiguranja i upisa na fakultet. Časovi francuskog jezika biće omogućeni za studente koji nemaju odgovarajući nivo. Kompanija Michelin će snositi troškove izdržavanja u Francuskoj ( stanarina, hrana, prevoz…)

Francuski institut u Srbiji i kompanija Tigar Tyres će zajedno definisati listu studijskih programa na koje će studenti moći da konkurišu. Paralelno sa procedurom selekcije kandidata studenti će biti u obavezi da samostalno obave upis na željeni studijski program  u Francuskoj.

Kandidati koji su zainteresovani da se prijave za jednu od stipendija mogu da posalju CV i motivacionao pismo na e-mail vesna.adamovic@institutfrancais.rs ili na adresu Zmaj Jovina 11 do 19. marta 2012. god.