Obaveštenje

Počeo je sa radom naš novi sajt www.portalmladi.com . Od sada nas tamo možete pratiti.

понедељак, 19. август 2013.

Trening iz izgradnje mira, 18.10.-28.10.2013. Tivat, Crna Gora

Ukoliko živite na prostorima bivše Jugoslavije, imate više od 21 godine, zanima vas kako žive komšije iz susednih zemalja i želeli biste da vaš društveni angažman znači više od redovnog (ne)izlaska na izbore i neobaveznih komentarisanja političkih odluka koje donosi neko drugi – prijavite se na CNA trening iz izgradnje mira.
Posebno vas želimo potaknuti da se prijavite ako:
Radite u obrazovnim ustanovama; medijima; državnim institucijama
-       Aktivni ste u mirovnim organizacijama; građanskim pokretima i udruženjima; političkim partijama
-       Dolazite iz udruženja ratnih veterana ili organizacija porodica nestalih i žrtava
-       Niste ni u jednoj od gore pomenutih organizacija/institucija, ali imate veliku želju i motivaciju da doprinesete izgradnji mira i menjanju svog društva nabolje
Trening iz izgradnje mira je vid mirovnog obrazovanja koji CNA praktikuje već više od petnaest godina radeći sa ljudima iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Kosova*, Makedonije i Crne Gore i potstičući na taj način prekograničnu saradnju i izgradnju poverenja u regionu bivše Jugoslavije.
Učešćem na treningu dobijate priliku da naučite da prepoznate ključne političke i društvene probleme u vašem društvu, te ideje i inspiraciju kako da se aktivno uključite u njihovo rešavanje.
 Radni jezik treninga je bosanski/hrvatski/srpski.
 Tehničke i logističke informacije:
Trening će biti održan u Crnoj Gori, u Tivtu, u hotelu „Palma“, od 18.10. do 28.10. 2013. godine. Za sve učesnike/ce će biti obezbeđen smeštaj u dvokrevetnim sobama, sa doručkom, ručkom i večerom. Troškove smeštaja, hrane, puta i potrebnih materijala za rad pokriva organizator. Prilikom odabira načina putovanja molimo vas da birate najekonomičnije vidove transporta jer nećemo biti u mogućnosti da pokrijemo troškove putovanja avionom i taksijem, niti automobilom ukoliko njime putuju manje od dve osobe.
18. oktobar/listopad je dan za dolazak u Tivat. 28. oktobar/listopad je dan za odlazak.
 Princip prijavljivanja:
Ukoliko želite da učestvujete u ovom programu, molimo vas da popunite priloženi upitnik
PRIJAVU ZA TRENING MOŽETE PREUZETI OVDE
i pošaljete nam ga najkasnije do 29. septembra/rujna 2013. godine.
e-mailom na adresu: cna.treninzi@nenasilje.org
ili faksom na broj: +387 33 260-875
Ukoliko u roku od dva dana ne dobijete e-mail sa potvrdom da je vaša prijava primljena, molimo vas da nam je prosledite ponovo.
 Za više informacija posetite SAJT CNA


Konkurs za prijavu na program „Programme Pavle Savic 2014 franco-serbe“

Univerzitet u Beogradu je posredstvom Regionalne kancelarije Univerzitetske Agencije za Fankofoniju za Istočnu Evropu obavešten, da je Partnerstvo Hubert Curien, zaključeno između Ministarstva za obrazovanje, nauku i tehnološki razvoj Republike Srbije i Ministarstava spoljnih poslova i Ministarstva za visoko obrazovanje i istraživački rad Republike Francuske, oglasilo konkurs za prijavu na program „Programme Pavle Savic 2014 franco-serbe.“

Cilj ovog programa je da promoviše razmenu u okviru nauke i tehnologije i dalje jačanje saradnje između istraživačkih laboratorija dve zemlje: obuka mladih istraživača, zajedničke publikacije, patentiranje i razvoj velikih projekata, naročito u kontekstu naučnih programa koje finansira Evropska unija.

Ovaj poziv pokriva sve naučne oblasti.

Rok za podnošenje prijava je 16. septembar 2013. godine.

Prijavljivanje se vrši na sajtu http://www.campusfrance.org/fr/saisie-en-ligne
Za više informacija, posetite sajt http://www.campusfrance.org/fr/savic