Obaveštenje

Počeo je sa radom naš novi sajt www.portalmladi.com . Od sada nas tamo možete pratiti.

субота, 13. јул 2013.

Potrebni volonteri za sampionat u rvanju za kadete, Zrenjanin

Volonteri Srbije dana 9.7.2013. otvorili su vrata stranim volonterima koji zele da volontiraju na sportskim dogadjajima u Srbiji!

Prvi korak ka razvijanju ovog poduhvata predstavlja uvodjenje opcije sajta na engleskom jeziku, mogucnost stranih volontera da se registruju u internacionalnu bazu i putem svojih profila prijavljuju. Prednost na ovim dogadjajima, u svetlu najnovijih vesti, imace volonteri iz Azerbejdzana.

Prilika da Volonteri Srbije ugoste strane kolege po prvi put pruzice se vec sledeceg meseca, na Svetskom sampionatu u rvanju za kadete, koje ce se odrzati u Zrenjaninu.

"Smatramo da je ovo odlicna prilika da volonteri iz Azerbejdzana bolje upoznaju Srbiju i nase ljude", istice Krstina Veljovic, koordinator volontera Sportskog saveza Srbije. Prijavljivanje volontera iz Azerbejdzana za ovaj dogadjaj je vec pocelo, dok se otvaranje prijava za srpske volontere ocekuje krajem nedelje.

Veljoviceva poziva sve volontere koji zive u Zrenjaninu i blizoj okolini, ili imaju prilike da se smeste kod rodjaka ili prijatelja iz tog kraja, da joj se sto pre jave na mail: krstina.veljovic@volonterisrbije.rs.

http://sr.volonterisrbije.rs/index.php/vesti/67-vestistranivolonteri.html

Konkurs za autorske instrumentale

Projekat “Omnibus Video V. Poezija” poziva autore instrumentala da prijave radove koji bi se našli u ulozi muzičke podloge u nekom od predstojećih poetskih filmova iz tog projekta. 

Manje su potrebni metal, folk, hip-hop i tehno instrumentali, a više ambijentalni, pop, rok, funk, džez, akustična i alternativna muzika uopšte, klasična muzika...
Dobrodošli su profesionalci i amateri. 

Link za preslušavanje (preporučljivo) ili cele fajlove (ako nemate prethodno) treba poslati porukom na Facebook stranicu omnibusa http://www.facebook.com/omnibusvideovpoezija ili i-mejlom na nekolikopasapoimenudzon@gmail.com
 
Broj radova nije ograničen.
Konkurs je otvoren do daljeg.

Projekat “Omnibus Video V. Poezija” pesnikinje i video autorke Natalije Ž. Živković zasnovan je na njenoj knjizi poezije “U aorti mog srca” za koju je dobila regionalnu ex-YU nagradu “Risto Ratković” za mlade autore. 

Kratki filmovi iz omnibusa nagrađivani su na filmskim festivalima u ex-Ju i prikazivani na više televizija. 

Filmovi spajaju poetiku nadrealizma s elementima urbane svakodnevnice.
Dosadašnje filmove pogledajte na You Tube kanalu projekta www.youtube.com/videoVpoezija

Stipendije Heinrich Boll fondacije za studije u Nemačkoj

Heinrich Boll fondacija dodeljuje stipendije internacionalnim studentima za master i doktorske studije u Nemačkoj za akademsku 2014/2015. godinu.
Stipendija iznosi 750 Eura mesečno za studente master studija. Aplikacije se mogu poslati pre početka ili u toku prvog semestra master studija. Aplikant treba imati završen dodiplomske studije u trenutku apliciranja.
Studenti koji se prijavljuju za doktorske studije trebaju imati dokaz da su izabrani kao kandidat za doktorske studije na nekom Univerzitetu u Nemačkoj.  Prednost će imati kandidati čija će doktorska disertacija biti povezana sa područjem interesa Heinrich Boll fondacije. Dobro poznavanje nemačkog jezika je obavezno. Stipendija za doktorske studije iznosi 1000 Eura mesečno.
Aplikaciju je potrebno popuniti online i na nemačkom jeziku.
Aplikacija se otvara krajem  jula meseca, a bit će dostupna na sledećem linku: www.boell.de/scholarships
Za sva pitanja možete se javiti na studienwerk@boell.de.

Konkurs za učešće u filmskom projektu

Ekipa projekta „Omnibus Video V. Poezija“ raspisuje konkurs za glumce u ovom i svojim budućim projektima. Za glumu ne postoji novčana nadoknada.
Konkurs važi za muške i ženske osobe od  15-45 godina – profesionalne glumce, amatere kao i ljude koji se nisu bavili glumom ali to žele. Snimanja se odvijaju u Beogradu, ali mogu se javiti i osobe iz drugih mesta jer se može dogoditi da bude potrebe za snimanjima i u njima.
Vaše prijave slažemo u arhivu i javljamo vam se po potrebi tokom narednih godina. Konkurs je stalno otvoren.
PROCEDURA PRIJAVLJIVANJA:
Na Facebook stranicu https://www.facebook.com/omnibusvideovpoezija ili e-mailnekolikopasapoimenudzon@gmail.com pošaljite:
1) Podatke: Ime i prezime, datum i mesto rođenja, mesto življenja, visinu, i kontakt podatke. Po želji pošaljite link do Facebook profila ili profila na nekoj drugoj društvenoj mreži, ili sajta/bloga ukoliko ga imate.
2) 2-3 fotografije lica i 1-2 fotografije na kojima se vidite celi.
3) Link do videa na kome glumite ili, ako nemate takav snimak, gde radite nešto drugo. Ovo nije obavezno poslati, ali je preporučljivo.
4) CV koji se odnosi na glumu (ukoliko se niste bavili glumom ovo ne šaljete). Navedite u CV-ju i ako imate neke posebne veštine (pevanje, sviranje, ples, i druge najrazličitije stvari koje se mogu iskoristiti u filmu). Ukoliko se bolje snalazite u nekom određenom filmski žanru (drama, komedija, akcija…) ili tipu lika (ozbiljna osoba, vesela osoba, telohranitelj, poslovni čovek, umetnik  i sl), navedite to takođe.
O PROJEKTU:
Projekat „Omnibus Video V. Poezija“ pesnikinje i video autorke Natalije Ž. Živković niz je poetskih filmova zasnovanih na njenoj regionalno nagrađenoj knjizi „U aorti mog srca“. Filmovi su prikazivani na oko 30 književnih i filmskih festivala u ex-Ju, Španiji i Argentini kao i na više televizija, a neki od filmova su i nagrađivani. Poetski filmovi prepliću poetiku nadrealizma s elementima urbane svakodnevnice.
web stranice projekta:

Studentska praksa kompanija Coca-Cola Hellenic - CokeSummership

Kompanija Coca-Cola Hellenic pokrenula je program studentske prakse CokeSummership.rs. 

Cilj programa CokeSummership.rs jeste da se studentima koji dobiju mogućnost da obavljaju praksu u ovoj kompaniji tokom meseca avgusta ove godine poveća radni kapacitet za veoma konkretne i specijalizovane poslove u većem broju poslovnih oblasti, u nekoj od kompanija nakon završetka studija.
U ponudi je više od 20 poslovnih pozicija (kraj stranice konkursa) u svim delovima Srbije iz različitih oblasti koje obuhvataju proizvodnju, prodaju i administrativne poslove. Može se videti da se radi o veoma specifičnim pozicijama gde je cilj da studenti dobiju veoma konkretna iskustva na konkretnim poslovima. Studenti mogu da odaberu dve pozicije za koje su zainteresovani.

Konkurs za Coke Summership je otvoren do 21.07.2013. gdine.

Izvor: youth.rs