Obaveštenje

Počeo je sa radom naš novi sajt www.portalmladi.com . Od sada nas tamo možete pratiti.

понедељак, 26. новембар 2012.

"BITKA BANAKA" - MEĐUNARODNO STUDENTSKO TAKMIČENJE

TREĆU GODINU ZAREDOM SBERBANKA I RUSKA PREDSEDNIČKA AKADEMIJA ZA NACIONALNU EKONOMIJU I JAVNU UPRAVU ORGANIZUJU OBRAZOVNI PROJEKAT "BITKA BANAKA" - MEĐUNARODNO STUDENTSKO TAKMIČENJE U DOMENU UPRAVLJANJA POSLOVNIM BANKAMA.


Sberbanka i Ruska predsednička Akademija za nacionalnu ekonomiju i javnu upravu organizuju obrazovni projekat bez presedana za studente u svim regionima Rusije, zemljama Zajednice nezavisnih država, kao i u zemljama Srednje i Jugoistočne Evrope u kojima Banka ima svoje poslovanje (Slovačka, Češka, Mađarska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Srbija) – "Bitku banaka", međunarodno studentsko takmičenje u domenu upravljanja poslovnim bankama. Sberbanka će biti koorganizator i generalni partner projekta.


„Bitka banaka" je zasnovana na opsežnoj ekonomskoj simulaciji, kompjuterskom modelu koji imitira proces upravljanja poslovnom bankom u virtuelnom ekonomskom okruženju. Ovaj program osigurava jednake uslove za sve timove i nepristrasnu procenu kvaliteta upravljanja bankom. Tokom takmičenja, učesnici će imati priliku da postanu glavni menadžeri virtuelnih banaka. Timovi od 3 do 4 osobe će morati da razviju i konstantno primenjuju svoju konkurentnu strategiju – da donose rukovodeće odluke i analiziraju finansijske rezultate.
Selekciona faza će biti sprovedena preko interneta, a nakon toga će se najbolji timovi takmičiti jedni protiv drugih licem u lice u polufinalu. U martu 2013. godine, 10 najbolje rangiranih studentskih timova iz Rusije, zemalja Zajednice nezavisnih država, i evropskih zemalja u kojima Sberbanka ima svoja predstavništva, će se sastati u Moskvi da odrede međunarodnog šampiona u upravljanju poslovnim bankama.
Najbolji timovi će dobiti vredne nagrade, a prva nagrada će biti putovanje u Singapur za ceo tim i stažiranje u nekoj od najvećih međunarodnih poslovnih banaka.
Ko može da se prijavi i kako?
Učesnici takmičenja mogu da budu studenti osnovnih, master i specijalističkih studija bilo kog fakulteta, od 18 do 25 godina starosti. Timovi se mogu prijaviti  do 2. decembra 2012. godine, putem zvaničnog sajta projekta, a detaljno uputstvo je ovde. Na istom sajtu možete naći i kontakt organizatora u slučaju da su vam potrebne dodatne informacije.

Preuzeto sa KZM