Obaveštenje

Počeo je sa radom naš novi sajt www.portalmladi.com . Od sada nas tamo možete pratiti.

четвртак, 20. октобар 2011.

Cтипендије студентима са хендикепом које додељује Министарство просвете


Министарство просвете сваке године додељује стипендије студентима са хендикепом уз посредство Универзитетског центра и Удружења студената са хендикепом.
Конкурс је расписан 1. октобра а крајњи рок за подношење докумената је 31. октобар 2011. године.
Потребну документацију доставити Универзитетском центру и Удружењу студената са хендикепом, сваким радним даном од 10h – 14h.

Услови конкурса:
•да је студент први пут уписао одређену годину студија
•да се финансира из буџета Републике Србије
•да поседује неки облик хендикепа

Потребна документација за студенте који први пут конкуришу за стипендију:
•Попуњен Конкурс за студентске стипендије и кредите за школску годину 2011/12. (образац 1, 2 и 5а, с тим што се образац 2 оверава на факултету)‐ образац можете купити у музичкој школи „Стеван Мокрањац“ која се налази преко пута Дома омладине
•Фотокопија личне карте
•Уверење о постојању хендикепа издато од стране државне здравствене институције

Потребна документација за студенте који не конкуришу први пут за стипендију:
•Документ о наставку стипендирања (Универзал банка доставља овај документ Удружењу и Центру студената са хендикепом те је потребно преузети га, попунити и оверити на факултету)
•Фотокопија личне карте

Trećem kampu angažovanog dokumentarnog filma Slobodna zona Jr


Filmski festival Slobodna zona i Fade In produkcija pozivaju sve učenike i učenice srednjih škola iz regiona[1] koji žele da uz pomoć filma izraze svoj stav o svemu što ih okružuje da se prijave na konkurs za učešće na Trećem kampu dokumentarnog angažovanog filma Slobodna zona Jr.

Radionica će biće održana na Paliću od 9. do 23. januara 2012. godine u okviru programa “Slobodna zona Junior”.

Kamp će osim zimskog, imati i prolećni deo čija će realizacija biti u toku školskog raspusta 2012. godine.
U tajne pričanja filmske priče, polaznike će uvesti profesionalci iz Srbije i regiona prenoseći im znanja i veštine u vezi sa pisanjem scenarija / dramaturgijom, režijom, montažom, kamerom, novim medijima, snimanjem i dizajnom zvuka, sa posebnim osvrtom na istoriju i primere angažovanog dokumentarnog filma.
Najboljim radovima biće pružena prilika da postanu filmovi koji će svoju premijeru imati na filmskom festivalu Slobodna Zona u Beogradu.
Sve troškove prevoza, smeštaja, hrane i materijala za rad snosi organizator kampa.
Ideje za film (ne duže od jedne stranice) i kontakt podatke (ime i prezime, datum rođenja, adresu, broj telefona, e-mail adresu i ime škole) srednjoškolci/ke mogu poslati:
-poštom na adresu: Kulturni centar Rex (sa naznakom “za Slobodnu zonu Jr.”), Jevrejska 16, 11000 Beograd.
-faxom na + 381 11 328453.

Rok za slanje prijava je 15. novembar.
O rezultatima konkursa polaznici će biti obavešteni najkasnije do 5.decembra 2011.godine.
Za više informacija pozvati + 381 11 3284534 ili pogledati sajt www.freezonebelgrade.org

Puna stipendija za godinu dana studiranja u Americi pod pokroviteljstvom americke vlade


World Learning projekat i ove godine nastavlja implementaciju FORECAST programa za razmenu studenata pod rukovodstvom US State Department Bureau of Educational and Cultural Affairs i u saradnji sa Kancelarijom za kulturu i medije Američke ambasade. Program će od ove akademske godine nositi novo ime: Global Undergraduate Exchange Program (Global UGRAD).      Cilj programa se ne menja;  i ove godine šaljemo grupu studenata na jednogodišnje akademske studije u Americi (2012/2013).   
Global UGRAD program razmene pruža studentima osnovnih studija iz Crne Gore i Srbije punu stipendiju za jednu akademsku godinu studija u Sjedinjenim Državama. Stipendija pokriva školarinu, međunarodna/domaća putovanja, konsultacije, smeštaj i ishranu, osiguranje od povreda ili u slučaju bolesti, manji džeparac i kupovinu knjiga. Studenti pohađaju kurseve u svojoj oblasti specijalizacije, kao i izborne predmete, žive u studentskim domovima i imaju priliku da učestvuju u organizacijama i aktivnostima univerzitetskog kompleksa. Od njih se zahteva da učestvuju u aktivnostima društveno korisnog rada da bi što bolje razumeli društvo i vrednosti Sjedinjenih Država. Tokom ove akademske godine biće podsticani da učestvuju i u stažiranju.

Global UGRAD otvoren je ka svim akademskim oblastima studiranja i ne diskriminiše učesnike na rasnoj osnovi, po boji kože, rodu, religiji, nacionalnosti i etničkoj pripadnosti, ili invaliditetu. Konkurs za učešće u ovom programu je zasnovan na uspehu na studijama. Finalisti će biti odabrani na osnovu akademskog uspeha, liderskih potencijala, znanja engleskog i spremnosti da studiraju u Sjedinjenim Državama.
Kako se prijaviti:
za studente iz Srbije:
Popunjene aplikacije se mogu predati licno ili putem pošte (preporučeno) u četiri primerka na adresu World Learning, Inc, Kralja Milana 4a, stan 27, Beograd. Krajnji rok za predaju je:  16. januar 2012. godine u 17h

Popunjene aplikacije i skenirani materijali se mogu poslati i elektronskim putem na adresu: applications@worldlearning.org.rs Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli do naznačenog roka.

Za preuzimanje aplikacije kliknite ovde
Za preuzimanje uputstva za popunjavanje aplikacije kliknite ovde

Global UGRAD  World Learning,Inc. 
Kralja Milana 4a/27 
11000 Beograd 
+381 11 362 6092 
+381 69 362 6092