Obaveštenje

Počeo je sa radom naš novi sajt www.portalmladi.com . Od sada nas tamo možete pratiti.

среда, 20. март 2013.

Nagradni konkurs za karikaturu i strip sa temom “SRBIJA I EU”


Žiri u kome su i Predrag Koraksić Koraks, Marko Somborac i Aleksandar Zograf odlučiće koji će radovi biti izabrani za izložbu, a kojih će troje najboljih autora dobiti vredne nagrade. 

Povodom obeležavanja Dana Evrope, 9. maja, EUIC organizuje Konkurs za najbolju karikaturu i strip sa temom “SRBIJA I EU “.  Najbolji radovi će biti izloženi a najbolji autori nagrađeni.
PRAVILA UČEŠĆA NA KONKURSU
1. TRAJANjE: Konkurs traje od 19. 3. do 18. 4. 2013.
2. TEMA: “SRBIJA I EU”
3. UČEŠĆE: Svi građani Srbije stariji od 16 godina koji su profesionalni ili amaterski crtači stripa i karikaturisti mogu da učestvuju na konkursu. Članovima žirija nije dozvoljeno učešće na konkursu.
4. MAKSIMALAN BROJ RADOVA KOJE JEDAN UČESNIK MOŽE POSLATI: 1
Radovi koji su poslati na konkurs ne treba da budu originali, već moraju da budu skenirani (najmanje 300 bpi) originalni nacrtani ili odštampani (digitalni radovi) stripovi i karikature, u crno beloj tehnici ili koloru.
Pisano obrazloženje nije potrebno priložiti uz karikature.
Ograničenje za stripove je jedna tabla.
Potrebno je da uz rad budu dostavljeni sledeći podaci: ime rada, ime i adresa autora i kraća biografija.
Radovi moraju biti originalni - ne smeju biti radovi koji su već ranije štampani. Sve grafičke tehnike su dozvoljene.
5. FORMAT: Radovi moraju biti poslati u elektronskom formatu (PDF-JPG) na sledeću adresu: competition@euinfo.rs (minimum 300 dpi).
6. COPYRIGHT: Učestvovanjem na konkursu, svaki učesnik daje Delegaciji EU u Srbiji dozvolu da objavi njegov rad i da ga koristi. Svi finalisti daće Delegaciji EU prava da objavi njihove radove u brošurama, katalozima, kalendaru i medijima.
7. NAGRADE:
Prva nagrada: Pobednik kopnkursa osvojiće put u PARIZ i KAEN, u posetu prestižnim ustanovama karikature: pariskoj Fondaciji “Karikaturisti za mir” i Memorijalnoj postavci mirovne karikature (u Kaenu).
Tokom trodnevnog putovanja obeybeđeni su put i smeštaj.
Druga nagrada: PC tablet Samsung Galaxy tab 2
Treća nagrada: PC tablet Samsung Galaxy tab 2
Za sve učesnike čiji su radovi izabrani da budu prikazani na izložbi: prigodni pokloni sa priborom za crtanje u vrednosti od 30 evra. Takođe, ambasade zemalja članica EU obeybediće nagrade za finaliste.
8. OCENjIVANjE
Žiri koji će odlučivati o pobednicima čine tri poznata srpska karikaturista i crtača stripa - Predrag Koraksić Koraks, Marko Somborac i Aleksandar Zograf, zajedno sa po jednim predstavnikom Delegacije EU, Informacionog centra EU i Kancelarije Vlade Srbije za evropske integracije. Žiri će ocenjivati sve primljene radove u skladu sa profesionalnim standardima. Svi radovi koji sadrže govor mržnje, u bilo kom obliku, biće odbačeni. Pobednici će biti obavešteni o odluci žirija krajem aprila. Odluke žirija su konačne i na njih ne postoji pravo žalbe.
9. KATALOG/KNjIGA STRIPOVA
Izabrani radovi biće razmatrani za uključivanje u katalog izložbe. Autori tih radova dobiće besplatan primerak kataloga tokom dodele nagrada ili će im on biti poslat kasnije. Dvanaest radova biće objavljeno u okviru kalendara za 2014. godinu, a njihovi autori dobiće po 10 kopija kalendara.
10. SLANjEM RADA NA KONKURS, SVAKI UČESNIK PRISTAJE NA PRAVILA UČEŠĆA
11. IZLOŽBA
Izložba izabranih radova biće organizovana od 9. maja u Kinoteci (zgrada u Uzun Mirkovoj), od 10. do 19. maja u EU Info centru (Dečanska 1) gde će je prvog dana, 10. maja, u 19 sati otvoriti šef Delegacije EU u Srbiji, ambasador Vensan Dežer, a potom će biti prikazana tokom maja u Negotinu, Somboru i Leskovcu.
12. SVE SPOROVE REŠIĆE ORGANIZACIONI KOMITET
- See more at: http://www.euinfo.rs/sr/events/6799/Konkurs+za+karikaturu+i+strip+sa+temom++%E2%80%9CSRBIJA+I+EU%E2%80%9D.html#sthash.PEndTxYH.dpuf