Obaveštenje

Počeo je sa radom naš novi sajt www.portalmladi.com . Od sada nas tamo možete pratiti.

понедељак, 31. октобар 2011.

„JobFair 11 – Kreiraj svoju budućnost!”


„JobFair – Kreiraj svoju budućnost!“ je sajam poslova za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta i predstavlja najveći projekat u organizaciji Udruženja studenata tehnike Evrope – Best Beograd (engl. BEST) i Udruženja studenata elektrotehnike Evrope – Istek Beograd (engl. EESTEC). „JobFair 11 – Kreiraj svoju budućnost!“ biće održan 7. i 8. novembra 2011. godine u Zgradi tehničkih fakulteta u Beogradu, Bulevar kralja Aleksandra 73. Sedmi put zaredom, članovi udruženja nastojaće da povećaju šanse sadašnjim i budućim mladim inženjerima da dođu do zaposlenja ili stručnog usavršavanja u okviru svoje struke.

Problem nezaposlenosti i neupućenosti studenata i diplomaca u potencijal naše privrede naveo je članove udruženja da, po ugledu na svoje kolege iz inostranstva, organizuju događaj koji će približiti studente, univerzitete i kompanije koje posluju u našoj zemlji. Na taj način „JobFair – Kreiraj svoju budućnost!“ smanjuje problem odlaska kvalitetnog kadra u inostranstvo pružajući šansu našim mladim akademcima da stečeno znanje primene u nekoj od kompanija koje uspešno posluju u Srbiji.

I ove godine Sajam će imati nacionalni karakter, tako da će i studenti ostalih Univerziteta imati priliku da posete Sajam, ostave podatke u bazu biografija i predstave se kompanijama, i to 21.10. u Novom Sadu, 24.10.u Novom Pazaru, 25.10. u Nišu i 28.10. u Kragujevcu.

Studenti će imati priliku da putem anketa i neposrednog razgovora sa predstavnicima kompanija saznaju više o poslovima i praksama u ponudi. Takođe, biće im omogućeno da ostave lične i profesionalne podatke u elektronskoj bazi biografija koja će biti na raspolaganju svim kompanijama učesnicama čitave godine. Formular za unos podataka u bazu biografija nalazi se na zvaničnom sajtu JobFair-a, a od ove godine, uvodjenjem aktivne baze podataka, svi koji ostave svoj CV u periodu od 20.10. do 27.11. će moći isti da dopunjuju novim informacijama tokom cele naredne godine.

Za mnoge mlade ljude, JobFair će biti prva prilika da se predstave kompanijama, i u cilju ostavljanja što boljeg utiska ove godine, za dane Sajma, vodeća PR agencija “Represent Communications”  održaće trening “Intervju sa poslodavcem”, dok će konsultantska kuća “Hart” održati trening “Poslovna komunikacija” koji će pomoći prijavljenim kandidatima da se na što bolji način predstave budućim poslodavcima. Kompanija “Infostud” će održati trening "Kako napisati dobar CV" koji obuhvata radionice gde će unapred prijavljeni kandidati dobiti korisne savete o mogućnostima unapređenja svoje biografije i time povećati šanse za zaposlenje, dok će konsultantska kuća “Bovan consulting” održati otvoreno predavanje za posetioce sajma na temu: "Kako se pripremiti za razgovor za posao". Posetioci će imati prilike da slušaju i predavanje na temu ’’Voljom do posla’’ koje će držati Dragana Bačanek.

Tačne termine svih treninga i predavanja, kao i prijave za iste, možete pronaći na našem zvaničnom sajtu JobFair-a.

Na sajmu će se izmedju ostalih kompanija predstaviti i Microsoft kao globalni partner, Fiat Automobili Srbija kao generalni pokrovitelj, nacionalni partner Nordeus, zeleni pokrovitelj Grundfos, pokrovitelj tribine Ericsson, pokrovitelji Ps Tech, Telenor, Vip, Ball Packaging i Doming.

Takođe, na dane Sajma biće organizovane tribine i studija slučaja koji će pomoći studentima da unaprede lične i profesionalne sposobnosti. S druge strane, akademci će imati priliku da se upoznaju sa radom i planovima kompanija kroz jednočasovne prezentacije.

Značaj projekta su prepoznali Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo, Nacionalna služba za zapošljavanje, Skupština grada Beograda, Privredna komora Srbije, univerziteti u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu, kao i dekani svih tehničko-tehnoloških fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Preuzeto sam sajta KOMS-a

АПИ Србије позива волонтере за пројекат ''Буди ми друг!''


Пројекат ‘’Буди мој друг’’ има за циљ да повећа степен социјалне инклузије особа са инвалидитетом, кроз размену и дружење особа са инвалидитетом и њихових потенцијалних другара из отворене средине. 
Позивамо вас да постанете волонтер на пројекту Буди ми друг!, да кроз дружење упознате живот особа са инвалидитетом, помогнете да прошире свој круг пријатеља и допринесете да се у већој мери осете као равноправни грађани нашег друштва. Покажите својим примером да желите бољи свет за све људе!
 
  
Да будете другар, нема никаквих ограничења. Потребно је само да сте пунолетни, и спремни на дружење са особама са инвалидитетом!
Као другари, ви ћете са једном особом са инвалидитетом имати прилику да се упознате, дружите, разговарате, будете јој саветодавац и подршка, да заједно с њом идете у шетњу, биоскоп, позориште, на спортске активности, или радите и друге ствари, сходно вашим заједничким интересовањима. Имаћете прилику и за одлазак на вишедневни излет, као и да заједно организујете различите акције у граду. Овакве активности ће се реализовати једном до два пута недељно.
Сви другари – учесници проћи ће кроз дводневну обуку, имати сталну супервизију, обезбеђена средства за превоз, комуницирање и заједничке активности, и на крају добити сертификате који потврђују ангажовање на пројекту.
Пројекат реализује Асоцијација за промовисање инклузије Србије – АПИ Србије, уз подршку Балканског фонда за локалне иницијативе, у сарадњи са Фондацијом Скан и Кооперативом холандских фондација за централну и источну Европу из Холандије. Пројекат ће трајати до краја априла 2012. Године.
 
Више информација на сајту www.sapi.rs, или на facebook-у: http://www.facebook.com/pages/API-Srbije-Asocijacija-za-promovisanje-inkluzije-Srbije/140079782671493 
 
Пријавите се путем е-маила: info@sapi.rs Ова адреса ел.поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели , путем телефона: 011 361 01 50, или додјите код нас, у Кнеза Милоша 51.
 
Рок за пријаве је петак, 04. новембар 2011. године.
 
Постаните део пројекта.
 
Будите другари! 

Преузето са сајта АПИ СРБИЈЕ

Prijava za novinare saradnike - ElementSport


Za potrebe časopisa „Element Sport“ i portale  www.MamaiBeba.rs i www.BesplatanSport.com potrebni novinari i saradnici volonteri (pripremanje vesti, informacija, pisanje analitičkih, istraživackih tekstova, intervjua...), fotografi, web dizajneri i generalno kreativni ljudi koji žele da unaprede sebe i zajednicu u kojoj žive.
Bićete u prilici da se bavite istraživačkim novinarstvom, istaknete svoju kreativnost kroz objavljivane tekstove i pišete o temama koje vas interesuju.

Želite li da postanete NOVINAR?
Ukoliko je vaš odgovor DA, pozivamo vas da pročitate ovaj tekst:

Šta dobijate time?
Nažalost, trenutno nismo u mogućnosti da vam ponudimo novac, ali jednog dana kada budemo, oni koji se najviše budu angažovali do tada, imaće prednost.

Takođe, svi koji budu učestvovali u ovom programu automatski dobijaju jednu stavku više za CV (Curriculum Vitae), kao i preporuku od strane Element-a za buduće poslove u struci, kao i van nje.

Šta se očekuje od vas?
Da pišete što više kvalitetnih i originalnih članaka, kada možete i koliko možete. Radno vreme nije fiksno, i radi se od kuće sa ličnog računara. U zavisnosti od toga koliko ste aktivni, koliko su vam tekstovi originalni i kvalitetni, imaćete bolju preporuku za druga radna mesta, bilo u našoj organizaciji bilo kod drugih poslodavaca. Najbolji novinar(i) ce biti imenovan(i) za glavnog urednika, i samim tim će se pre naći na listi za isplatu.

Nabitnije je da pokažete svoju kreativnost i ozbiljnost.

Šta se ne očekuje od vas?
Ne očekuje se da provedete ceo dan pred računarom, kao ni da budete profesionalni novinar (ukoliko jeste, naravno, tim bolje  ;) ). Ne očekuju se od vas profesionalne reportaže, kao ni da se bavite opasnim temama, koristite skupu opremu (fotoaparati, kamere...).

Rezime: Ovaj posao je trenutno poptpuno volonterski, bez ikakvih ulaganja, rizika, i odlična prilika da se pokažete i steknete iskustvo!

Stoga pozivamo sve zainteresovane da pošalju email sa kratkim opisom, zašto ih zanima taj posao, kao i šta očekuju od njega, kratkom biografijom ali i  predlozima i kritikama na kontakt@besplatansport.comOva adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Tražimo:

  • novinare
  • fotografe
  • web dizajnere