Obaveštenje

Počeo je sa radom naš novi sajt www.portalmladi.com . Od sada nas tamo možete pratiti.

субота, 10. децембар 2011.

Otvoren konkurs - Mladi stručnjaci na praksi u Italiji

Mladi stručnjaci u Italiji – Program stipendija dr Zoran Đinđić
Beograd, 05. decembar 2011.
images.jpg Fondacija dr Zoran Đinđić uz podršku Srpsko italijanskog poslovnog saveta, Ambasade Republike Italije u Beogradu i Ambasade Republike Srbije u Rimu započela je program pod nazivom „Mladi stručnjaci u Italiji – program stipendija Zoran Đinđić“. Kroz ovaj program oko 15 studenata i mladih diplomaca dobiće mogućnost da provede tri meseca u nekim od najboljih kompanija u Italiji i na taj način steknu vredno radno iskustvo. Pored radnih praksi za sve učesnike programa biće organizovan i intenzivni dvonedeljni kurs italijanskog jezika i seminar o bilateralnim odnosima između Srbije i Italije. Prakse za sve učesnike će biti organizovane od sredine aprila, do 1. avgusta 2012 godine.
Konkurs za učešće u ovom programu je otvoren od 5. do 25. decembra 2011.
Za uspešnu realizaciju ovog programa, Fondacija dr Zoran Đinđić izražava zahvalnost Ambasadi Italije u Beogradu Nj.E. gospodinu Armandu Varricchiu ambasadoru Italije u Beogradu, Nj.E. gospođi Ani Hrustanović – Ambasadorki Srbije u Rimu i kopredsednicima Srpsko - italijanskog poslovnog saveta gospođi Draginji Đurić i gospodinu Guidalberto Guidiju.
Kompanije koje učestvuju u programu „Mladi eksperti u Italiji – program stipendija Zoran Đinđić“ i obrazovni profili koje traže:
1 Cooperativa edile appeninnino - Građevinarstvo
2 Italferr S.p.A. - Građevinarstvo/železnice
3 SECI Energia S.p.A. - Ekonomija/interesovanje za obnovljivu energiju
4 Golden Lady Company Spa - Proizvodni menadžment
5 Unicredit - Ekonomija, finasijska administracija, bankarstvo, fililogija, marketing, zurnalizam, sociologija psihologija, medjunarodni odnosi
6 Hutchinson srl - Mašinstvo/automatsko upravljanje
7 Alldata srl - Elektotehnika, Mašinstvo
8 Ducati energia S.p.A. - Elektrotehnika
9 EDISON SPA - Ekonomija, Pravo
10 Banca Intesa - Ekonomija, Menadžment
Ko može da se prijavi:
- Za prijavljivanje je neophodno da ste državljanin Srbije i student završnih godina univerziteta u Srbiji ili mladi diplomac sa prvim radnim iskustvom  Da imate napredni nivo znanja engleskog jezika kao i osnovno poznavanje italijanskog, znanje drugih jezika je prednost  Da imate manje od 30 godina  Da se Vaš obrazovni profil uklapa u neki od obrazovnih profila koje su kompanije koje učestvuju u programu odredile

Konkursna dokumentacija koju je neophodno dostaviti:
- Popunjen aplikacioni formular (Preuzmite Aplikacioni formular)
-Formular mora biti popunjen na engleskom jeziku
 -Motivaciono pismo – dve strane takođe na engleskom jeziku
 -Pismo preporuke, skenirano sa pečatom institucije i potpisom osobe koja je napisala preporuku (neophodno je da su u preporuci navedene i kontakt informacije mail, telefon)
 -Potvrdu od fakulteta o redovnom studiranju i/ili skeniranu diplomu odnosno uverenje o diplomiranju
 -Transkript ocena

Svu dokumentaciju pošaljite u jednom e mailu na cicovacki@fond-djindjic.orgOva adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli. do ponoći 25. decembra 2011 godine 

Prijave poslate sa nepotpunom dokumentacijom ili posle roka neće biti uzete u razmatranje
Selekcija prijavljenih kandidata će biti organizovana u tri kruga. Prvi krug selekcije će biti u januaru 2012, a na osnovu podataka iz konkursne dokumentacije. Drugi krug selekcije će biti intervjui sa selekcionim panelom u poslednjoj nedelji januara 2012 godine. Svi kandidati će dobiti e mail sa obaveštenjem da li su prošli u dugi krug selekcije. Treći krug će obaviti same kompanije i odabrati učesnike programa do sredine februara 2012.
Za dodatne infomacije možete nas kontaktirati na telefon 011/2623 892 ili mailom na cicovacki@fond-djindjic.org

Stipendija - Fondacije Nikola Tesla

U okviru Programa svoga rada, a u nameri da podstakne naučna-istraživanja, stvaralaštvo i privredni razvoj, Fondacija Nikola Tesla, uz podršku Centra za promociju nauke RS

raspisuje 

Konkurs za dodelu "Teslinih nagrada" za stvaralaštvo u 2011. godini u sledećim oblastima 
 
 
 
 
 

  1. naučna ostvarenja u prirodnim i tehničkim naukama
  2. vrhunska inženjerska tehničko-tehnološka ostvarenja
  3. pronalazaštvo - novotarstvo - racionalizatorstvo
  4. ostvarivanje ciljeva Fondacije u organizacijama 
  5. stvaralaštvo mladih

Za oblasti 1-3 dodeljuje se po jedna nagrada za tim ili pojedinca, za oblast 4 dodeljuju se dve nagrade, a za stvaralaštvo mladih pet nagrada.

Predloge mogu da podnose državni organi, ustanove, preduzeća i registrovane društvene organizacije - članovi Kluba darodavaca i sponzora Fondacije Nikola Tesla.

Dodela nagrada će biti obavljena na Svečanoj akademini - u prvoj polovini 2012. godine.

Pravilnik o dedeli Teslinih nagrada, obrasci i uputstva za prijavu kandidata, kao i informaciju o učlanjivanju u Klub darodavaca i sponzora Fondacije mogu se dobiti u kancelariji Fondacije koja se nalazi u Institutu Nikola Tesla, Beograd, ulica Koste Glavinića br. 8a, telefon: +381 11 3691 447, e-pošta: fondacija.nikola.tesla@gmail.com i ematurkovic@yahoo.com.

Pozivamo stare članove da obnove, i nove članove da zasnuju članstvo u Klubu darodavaca i sponzora Fondacije.

Rok za dostavljanje predloga za nagrade je 30. jaunar 2012. godine.

Podsticanjem stvaralaca - podržavamo razvoj Srbije.

Stipendija - Fond Mihajlo Pupin

Fond Srpske nаrodne odbrаne u Americi "Mihаilo Pupin" zа stipendirаnje srpskih studenаtа obаveštаvа srpsku jаvnost dа je otvoren konkurs zа dodelu stipendijа zа školsku 2012 godinu.

Ovаj Fond nosi ime jednog od nаjvećih imenа srpske nаuke, čovekа koji je  istovremeno bio veliki rodoljub i prvi predsednik nаše orgаnizаcije u vreme njenog osnivаnjа 1914. godine. Fond imа zа cilj dа pomogne nove Pupine, mlаde Srbe i Srpkinje besprekornih аkаdemskih kvаlifikаcijа i čistog morаlnog likа i ličnih opredeljenjа, dа zаvrše studije i svojim rаdom u Otаdžbini doprinesu boljitku svogа nаrodа i svoje zemlje. Nа sednici Izvršnog odborа održаnoj 14. аvgustа 2003. u sedištu Srpske nаrodne odbrаne u Americi donetа je odlukа dа se sredstvа iz Fondа SNO zа stipendirаnje studenаtа Mihаilo Pupin dodeljuju u vidu jednokrаtne pomoći u iznosu od pet stotinа аmeričkih dolаrа i dа godišnje bude dodeljeno ukupno dvаdeset tаkvih stipendijа redovnim studentimа u Srbiji, Crnoj Gori i Republici Srpskoj.

Od kаndidаtа će se očekivаti dа ispune sledeće uslove:
  • dа su zаvršili nаjmаnje drugu godinu redovnih studijа;
  • dа imаju prosek ocenа nаjmаnje 9;
  • dа pripаdаju Srpskoj prаvoslаvnoj crkvi;
  • dа se morаlno obаvežu dа će po zаvršetku studijа ostаti u zemlji;
  • dа im nа molbi sve nаvedeno potvrde svojim potpisimа i overe pečаtimа njihov sveštenik i jedаn od profesorа, uz overeni prepis ispitа i ocenа.

Formulаr zа dodelu stipendijа možete preuzeti sа ovog linkа.

Popunjeni formulаr zа dodelu stipendijа (str.2) poslаti nаjkаsnije do 20. decembrа 2011. godine nа аdresu:

Srpska narodna odbrana
FOND
5782 N. ELSTON AVE.
CHICAGO. IL
60646-5546 - U.S.A.