Obaveštenje

Počeo je sa radom naš novi sajt www.portalmladi.com . Od sada nas tamo možete pratiti.

субота, 10. децембар 2011.

Otvoren konkurs - Mladi stručnjaci na praksi u Italiji

Mladi stručnjaci u Italiji – Program stipendija dr Zoran Đinđić
Beograd, 05. decembar 2011.
images.jpg Fondacija dr Zoran Đinđić uz podršku Srpsko italijanskog poslovnog saveta, Ambasade Republike Italije u Beogradu i Ambasade Republike Srbije u Rimu započela je program pod nazivom „Mladi stručnjaci u Italiji – program stipendija Zoran Đinđić“. Kroz ovaj program oko 15 studenata i mladih diplomaca dobiće mogućnost da provede tri meseca u nekim od najboljih kompanija u Italiji i na taj način steknu vredno radno iskustvo. Pored radnih praksi za sve učesnike programa biće organizovan i intenzivni dvonedeljni kurs italijanskog jezika i seminar o bilateralnim odnosima između Srbije i Italije. Prakse za sve učesnike će biti organizovane od sredine aprila, do 1. avgusta 2012 godine.
Konkurs za učešće u ovom programu je otvoren od 5. do 25. decembra 2011.
Za uspešnu realizaciju ovog programa, Fondacija dr Zoran Đinđić izražava zahvalnost Ambasadi Italije u Beogradu Nj.E. gospodinu Armandu Varricchiu ambasadoru Italije u Beogradu, Nj.E. gospođi Ani Hrustanović – Ambasadorki Srbije u Rimu i kopredsednicima Srpsko - italijanskog poslovnog saveta gospođi Draginji Đurić i gospodinu Guidalberto Guidiju.
Kompanije koje učestvuju u programu „Mladi eksperti u Italiji – program stipendija Zoran Đinđić“ i obrazovni profili koje traže:
1 Cooperativa edile appeninnino - Građevinarstvo
2 Italferr S.p.A. - Građevinarstvo/železnice
3 SECI Energia S.p.A. - Ekonomija/interesovanje za obnovljivu energiju
4 Golden Lady Company Spa - Proizvodni menadžment
5 Unicredit - Ekonomija, finasijska administracija, bankarstvo, fililogija, marketing, zurnalizam, sociologija psihologija, medjunarodni odnosi
6 Hutchinson srl - Mašinstvo/automatsko upravljanje
7 Alldata srl - Elektotehnika, Mašinstvo
8 Ducati energia S.p.A. - Elektrotehnika
9 EDISON SPA - Ekonomija, Pravo
10 Banca Intesa - Ekonomija, Menadžment
Ko može da se prijavi:
- Za prijavljivanje je neophodno da ste državljanin Srbije i student završnih godina univerziteta u Srbiji ili mladi diplomac sa prvim radnim iskustvom  Da imate napredni nivo znanja engleskog jezika kao i osnovno poznavanje italijanskog, znanje drugih jezika je prednost  Da imate manje od 30 godina  Da se Vaš obrazovni profil uklapa u neki od obrazovnih profila koje su kompanije koje učestvuju u programu odredile

Konkursna dokumentacija koju je neophodno dostaviti:
- Popunjen aplikacioni formular (Preuzmite Aplikacioni formular)
-Formular mora biti popunjen na engleskom jeziku
 -Motivaciono pismo – dve strane takođe na engleskom jeziku
 -Pismo preporuke, skenirano sa pečatom institucije i potpisom osobe koja je napisala preporuku (neophodno je da su u preporuci navedene i kontakt informacije mail, telefon)
 -Potvrdu od fakulteta o redovnom studiranju i/ili skeniranu diplomu odnosno uverenje o diplomiranju
 -Transkript ocena

Svu dokumentaciju pošaljite u jednom e mailu na cicovacki@fond-djindjic.orgOva adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli. do ponoći 25. decembra 2011 godine 

Prijave poslate sa nepotpunom dokumentacijom ili posle roka neće biti uzete u razmatranje
Selekcija prijavljenih kandidata će biti organizovana u tri kruga. Prvi krug selekcije će biti u januaru 2012, a na osnovu podataka iz konkursne dokumentacije. Drugi krug selekcije će biti intervjui sa selekcionim panelom u poslednjoj nedelji januara 2012 godine. Svi kandidati će dobiti e mail sa obaveštenjem da li su prošli u dugi krug selekcije. Treći krug će obaviti same kompanije i odabrati učesnike programa do sredine februara 2012.
Za dodatne infomacije možete nas kontaktirati na telefon 011/2623 892 ili mailom na cicovacki@fond-djindjic.org

Нема коментара:

Постави коментар