Obaveštenje

Počeo je sa radom naš novi sajt www.portalmladi.com . Od sada nas tamo možete pratiti.

среда, 26. октобар 2011.

Evropski volonterski servis - Mladi u akcji

Opšte informacije:
Evropski Volonterski Servis (EVS) je deo programa Mladi u akciji, programa za mlade Evropske Unije koji promoviše mobilnost mladih kroz međunarodne aktivnosti i neformalnu edukaciju, kao što su: omladinske razmene, volonterski servisi, omladinske inicijative i treninzi za mlade. EVS omogućava mladoj osobi da stekne nova znanja, da upozna jednu, njoj stranu zemlju, ali i da upozna samog sebe. Aktivnosti mogu biti u oblasti edukacije mladih, zaštite životne sredine, umetnosti, socijalnog rada, kulture, itd. Programi odgovaraju potrebama lokalne sredine, doprinose lokalnom razvoju, solidarnosti i otvorenosti ka evropskim integracijama.
Želiš da postaneš EVS volonter/ka?
Ako si zainteresovan/a za volontiranje moraš da nađeš organizaciju u Evropskoj Uniji u kojoj želiš da volontiraš i organizaciju u Srbiji koja će te poslati na EVS.

Bazu organizacija koje su akreditovane da se bave EVS-om možeš naći na ovoj adresi: http://ec.europa.eu/youth/evs/aod/hei_en.cfm

Način konkurisanja: - Kontaktiraš organizaciju u kojoj želiš da volontiraš i pošalješ im svoj CV i motivaciono pismo (na engleskom)
- Nakon što dobiješ potvrdan odgovor, kontaktiraš organizaciju u Srbiji koja želi da te pošalje na EVS
- Dve organizacije sklapaju partnerstvo i pišu projekat za tvoj EVS koji podnose Evropskoj komisiji
- Ako je projekat odobren, ideš na EVS!
- Cela ova procedura traje u proseku traje oko 8 meseci


Prouči online EVS vodič za zainteresovane volontere/ke: http://www.evsguide.eu/evsguide.html

Centar E8 je omladinska organizacija iz Srbije koja je akreditovana za EVS program, u kojoj volontiraju mladi iz Evropske Unije i koja može biti organizacija koja te šalje
http://www.e8.org.rs 


Rok za konkurisanje: 31.12.2011.    

Нема коментара:

Постави коментар