Obaveštenje

Počeo je sa radom naš novi sajt www.portalmladi.com . Od sada nas tamo možete pratiti.

уторак, 20. март 2012.

Konkurs za studente i studentkinje



Pozivamo sve zainteresovane studente i studentkinje osnovnih, master ili doktorskih studija, asistente, istraživače, profesore, učesnike društvenog života iz zemalja regiona da doprinesu uspešnom funkcionisanju portala Politheor.net slanjem svojih kratkih eseja na određene teme.
Politheor je naučni, političko-teorijski portal za razmenu ideja na regionalnoj osnovi. Pokrenut sa ciljem jačanja kritičkog odnosa spram teorijskih koncepata i društveno-političke stvarnosti podrazumeva argumentovano, naučno-relevantno, kritičko promišljanje.
Period od 15. do 31. marta 2012. je određen za slanje radova u prvom ciklusu.
Tema prvog ciklusa je „Budućnost Evrope".
Drugi ciklus za slanje radova kreće 30. marta 2012.
Nakon svakog ciklusa, urednici će uz konsultaciju sa profesorima izabrati najbolji tekst.
Nakon deset ciklusa, autori najboljih tekstova biće obavešteni o objavljivanju Zbornika radova. Njihov zadatak u sledeća 2 meseca biće da svoju tezu prošire i pošalju istraživački rad urednicima. Zatim će angažovani recenzenti radove pregledati i Zbornik će biti pripreman za štampu.
Radove treba slati u sledećem formatu:
Font treba da bude Times New Roman, veličina 12, prored 1.5.
Dužina teksta od 5000 do 10.000 karaktera.
Navođenje referenci u tekstu u skladu sa Chicago Manual of Style po sistemu autor - godina.
Nakon teksta, ispod podnaslova Literatura navesti pune nazive upotrebljenih izvora
U posebnom dokumentu poslati svoju kratku biografiju.

Radove nam šaljite na e-mail: office@politheor.net 
Radove nam možete slati na bosanskom, crnogorskom, hrvatskom, srpskom ili na engleskom jeziku.
Politheor je naučni, političko-teorijski portal za razmenu ideja na regionalnoj osnovi. Pokrenut sa ciljem jačanja kritičkog odnosa spram teorijskih koncepata i društveno-političke stvarnosti podrazumeva argumentovano, naučno-relevantno, kritičko promišljanje. Držimo da bez relevantnog, objektivnog i nepristrasnog pristupa određenim društveno-političkim fenomenima, bilo iz ugla teorije ili prakse (empirije), nema ni nezavisnog kritičkog diskursa.

Obzirom da je cilj portala razmena ideja među neistomišljenicima iz regiona, nije ograničen samo na autore iz oblasti političkih nauka, tačnije politoloških znanja, već uključuje autore iz srodnih društvenih disciplina: sociologe, filozofe, kulturologe i sve one koji se aktivno bave promišljanjem društveno-političke situacije u zemljama regije. Zaobići kritizerstvo koje često dominira u publicističkim radovima, a podstaći smisleno, argumentovano akademsko pisanje, prevashodno među mladima (studentima, diplomantima, magistrantima) na regionalnom nivou, težnja je urednika portala.
Zamišljen kroz razmenu eseja, prikaza, kolumni, komentara, recenzija i čitalačkih grupa, Politheor donosi sučeljavanje u mišljenjima i argumentima te tako otvara prostor za diskusiju među autorima. Kroz razmenu radova na zajedničkoj temi, promovišemo mlade autore, nove naraštaje politikologa, sociologa, političkih filozofa i svih onih koji dolaze iz oblasti društvenih nauka, pratimo razvoj političke misli u zemljama regiona i stepen njenog uključivanja u evropske diskurse. Politheor je i informativnog karaktera jer prenosi radove, članke autora iz Evrope i sveta, kao i informacije o budućim seminarima i konferencijama u regionu. Portal okuplja studente osnovnih, master i doktorskih studija, asistente i istraživače, profesore iz zemalja regije, ali i sve one koji su spremni dati vlastiti doprinos u jačanju kritičke svesti i kritičkog odnosa, nepristrasnim, objektivnim, naučno-relevantnim akademskim pisanjem.

Нема коментара:

Постави коментар