Obaveštenje

Počeo je sa radom naš novi sajt www.portalmladi.com . Od sada nas tamo možete pratiti.

четвртак, 29. март 2012.

STIPENDIJE RUSKE FEDERACIJE


DONATOR:                     Ministarstvo za inostrane poslove Ruske federacije
ROK ZA PRIJAVU:           10.04.2012.
OBLAST:                        Društvene nauke, Ekonomija, finansije, Jezici,       književnost, Medicina, stomatologija,…
DRŽAVA:                       Ruska Federacija
NIVO OBRAZOVANJA:     Fakultet - Bachelor





                                                               OPIS:

Ministarstvo obrazovanja i nauke Ruske Federacije je za akademsku 2012/2013. godinu ponudilo dodatne stipendije, odnosno ukupno 67 državnih stipendija (ukuljučujući i 3 stipendije za oblast medicine), za školovanje na visokoškolskim ustanovama u Ruskoj Federaciji. 

Od ukupnog broja stipendija, za školovanje prema programima osnovnih studija (bakalavr), specijalističkih i magistarskih studija ponuđeno je 30 stipendija; za školovanje na prema programima poslediplomskih studija (stažiranje-praksa na klinikama) i doktorske studije ponuđeno je 5 stipendija i za pohađanje kratkotrajne obuke (stažiranje, usavršavanje) ponuđene su 32 stipendije.

Informacije o uslovima prijema, neophodnoj dokumentaciji, obrasci, spiskovi specijalizacija (stručnih smerova) dostupni su na internet stranici http://www.russia.edu.ru/enter/2012/

Radi ubrzavanja procedure u vezi sa dobijanjem stipendije, neophodno je da svi kandidati popune prvi upitnik na internet stranici http://www.russia.edu.ru/forma/2012

Kandidati koji nisu dostavili dokumentaciju Ministarstvu prosvete i nauke na osnovu Konkursa za dodelu stipendija stranih vlada i fondacija za akademsku 2012/2013. godinu, mogu da dostave svoju dokumentaciju najkasnije do 10. aprila 2012. godine. 

Spisak dokumentacije koja se dostavlja može se naći preko linka Informacija o stipendijama stranih valada i fondacija (uslovi i kriterijumi za dobijanje stipendije), koji se nalazi u Konkursu.

NAPOMENA:

Dobitnicima stipendije se pored školarine obezbeđuje mesečna stipendija i smeštaj u studentskim domovima pod istim uslovima koji važe za ruske državljane.

Stipendista sam snosi troškove svog dolaska do mesta školovanja i dobijanja polise medicinskog osiguranja na teritorije Rusije. Troškovi dočeka i dolaska do mesta školovanja iznose oko 250 $. Polisa medicinskog osiguranja na godišnjem nivou košta takođe oko 250 $.

Нема коментара:

Постави коментар