Obaveštenje

Počeo je sa radom naš novi sajt www.portalmladi.com . Od sada nas tamo možete pratiti.

четвртак, 22. новембар 2012.

STIPENDIJE VLADE FRANCUSKE


U ŽELJI DA UNAPREDI SARADNJU IZMEĐU FRANCUSKE I SRBIJE I DA PODSTAKNE MOBILNOST STUDENATA IZ SRBIJE, FRANCUSKI INSTITUT U SRBIJI OBJAVLJUJE KONKURS ZA DODELU STIPENDIJA ZA 2013/2014. GODINU ZA STUDENTE IZ SRBIJE KOJI ŽELE DA NASTAVE ŠKOLOVANJE U FRANCUSKOJ.


Biće dodeljeno oko dvadeset stipendija  koje će pokriti troškove školarine, života u Francuskoj, kao i socijalnog osiguranja, a studenti koji budu izabrani imaće status „stipendista Francuske Vlade".Francuski institut u Srbiji takođe može da dodeli „parcijalne stipendije", koje pokrivaju troškove školarine i socijalnog osiguranja, a ostatak troškova može da snosi preduzeće, Opština ili sam student.
Stipendije se dodeljuju za sve oblasti studija, za nivo master 2 ili doktorske studije, a više informacija o načinu konkurisanja i selekcije kandidata potražite na sajtu Francuskog instituta u Srbiji. Krajnji rok za podnošenje prijave je 8. mart 2013. godine.
Više o mogućnostima studiranja u Francuskoj možete pročitati i ovde.

* Za sve dalje informacije kontaktirajte Francuski institut u Srbiji (kontakt osoba je Vesna Adamović) na e-mail adresu vesna.adamovic@institutfrancais.rs ili broj telefona 011/302-3639.

Нема коментара:

Постави коментар