Obaveštenje

Počeo je sa radom naš novi sajt www.portalmladi.com . Od sada nas tamo možete pratiti.

недеља, 16. октобар 2011.

Poziv za učešće na likovnom konkursu:

FRIDTJOF NANSEN – čovek koji je gradio mir

Nansen dijalog centar Srbija, kao deo Nansen dijalog mreže i Globalnog partnerstva za prevenciju oružanih sukoba (GPPAC), poziva škole, nastavnike i učenike da učestvuju na likovnom konkursu „Fridtjof Nansen – čovek koji je gradio mir“, koji otvaramo povodom obeležavanja 150 godina od rođenja norveškog nobelovca, istraživača i humaniste Fridtjofa Nansena. Konkurs je otvoren od 21.9-31.10.2011. godine.
Pozivamo sve zainteresovane učenike osnovnih i srednjih škola sa prostora Zapadnog Balkana (Srbija, Crna Gora, Hrvatska, Makedonija i Bosna i Hercegovina) da pošalju svoje likovne radove na temu: „Fridtjof Nansen – čovek koji je gradio mir“, tehnikom po sopstvenom izboru.
Tema konkursa: „Fridtjof Nansen – čovek koji je gradio mir“.
Dvanaest odabranih radova učenika iz celog regiona predstavljaće ilustracije dvanaest meseci mirovnog kalendara za 2012. godinu. Pobednici će biti potpisani na kalendaru, a biće im uručene diplome i simbolične nagrade.
Ciljevi konkursa:

- Upoznavanje učenika sa filozofijom, životom i radom Fridtjofa Nansena;
- Promocija mirovnih i humanističkih vrednosti po kojima je Fridtjof Nansen živeo i radio;
- Doprinos održivom miru i pomirenju u regionu Zapadnog Balkana.
Uputstva za učenike nastavnike:

- Na konkursu mogu da učestvuju svi učenici osnovnih i srednjih škola iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije i Bosne i Hercegovine;
- Format rada A4 – duža ivica je položena horizontalno, kraća ivica vertikalno, tehnika je slobodna. Radovi koji ne odgovaraju propozicijama neće ući u izbor za nagrađene radove.;
- Učesnici konkursa radove mogu da pošalju poštom u Nansen dijalog Centar Srbija, Milentija Popovića 12/3, 11070 Novi Beograd, Srbija ili skenirane radove e-mailom na ljudigrademir@gmail.com u minimalnoj rezoluciji 300 dpi;
- Uz rad je potrebno popuniti SAGLASNOST sa ličnim podacima (poseban dokument);

- Konukurs se otvara povodom obeležavanja 150 godina od rođenja Fridtjofa Nansena, 21. septembra, na Međunarodni dan mira i traje do 31. oktobra 2011. godine.

Proces selekcije radova:

U odabiru radova učestvovaće stručna komisija. Predsednik komisije biće akademski slikar.
Konkurs su podržali Ministarstvo prosvete i nauke Republike Srbije, Ministarstvo prosvjete i sporta Crne Gore, Ambasada Kraljevine Norveške u Beogradu i Globalno partnerstvo za prevenciju oružanih sukoba (GPPAC).

Нема коментара:

Постави коментар