Obaveštenje

Počeo je sa radom naš novi sajt www.portalmladi.com . Od sada nas tamo možete pratiti.

недеља, 16. октобар 2011.

Volontiranje – Nemačka i Češka Republika (feb 2012.)


Svi koji planirate na EVS u skorijoj budućnosti imamo sjajne vesti za vas! Imamo dva projekta koja su otvorena za vas, jedan u Češkoj gde se radi sa romskom zajednicom i na suzbijanju diskriminacije. Drugi je u Nemačkoj i to u kancelariji nemačkog ogranka SCI. U nastavku se nalaze opisi oba projekta.
Češka
Kao što smo rekli u pitanju je projekat organizacije Bunkr iz Trineca, koji se prvenstveno bavi socijalnim radom, pružanjem podrške i obezbeđivanjem kvalitetnog slobodnog vremena socijalno ugroženim porodicama, romskim zajednicama i pružanjem edukacije. Volonteri će moći da saznaju puno o romskoj kulturi, socijalnim problemima u Češkoj, moći će da budu u muzičkim studijima, a sve ovo podrazumeva upoznavanje mnogo novih ljudi.
Više o ovom projektu na OVDE
Nemačka
Ovaj projekat se odnosi na naše partnere iz SCI Nemačke sa kojima imamo dugogodišnju saradnju na nivou SCI mreže, ali i bilaterlanih projekata. Većina aktivnosti se vrši iz kanclearije u Bonu, a podrazumeva koordinaciju razmene volontera, organizovanje kampova i asistiranje liderima kampova. Za sve ove aktivnosti obezbeđeni su treninzi, među kojima su i trening za koordinatore razmena volontera u Austriji i drugi.
Više o ovom projektu OVDE
Za oba projekta, rok za prijavljivanje je 21. oktobar. Svoj CV i motivaciono pismo na engleskom poslati na vcv.ltv@gmail.com sa naznakom u naslovu “za nemačku” ili “za češku”.

Нема коментара:

Постави коментар