Obaveštenje

Počeo je sa radom naš novi sajt www.portalmladi.com . Od sada nas tamo možete pratiti.

петак, 5. јул 2013.

BIRN letnja škola istraživačkog novinarstva 2013

Balkanska istraživačka regionalna mreža (BIRN) organizuje četvrtu po redu letnju školu istraživačkog novinarstva koja će biti održana na Bledskom jezeru u Sloveniji, od 25. do 31. avgusta 2013.
Kao i prethodnih godina, BIRN okuplja neke od najvećih svetksih novinara koji će držati predavanja polaznicima škole.
Među predavačima su David Leigh, jedan od najpoznatijih britanskih istraživačkih novinara, dugogodišnji urednik istraživačkih tekstova u Guardian-u, dobitnik brojnih novinarskih nagrada među kojima i nagrada za novinara i istraživača godine, Eric Nalder, dvostrukog dobitnika Pulitzer-ove nagrade i Paul Radu, višestruko nagrađivani istraživački novinar i direktor Organised Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP).
BIRN je obezbedio pune stipendije za 20 novinara sa Balkana, koje pokrivaju troškove predavanja, smeštaja, svih obroka, knjigu „Digging Deeper“ (vodič za istraživačke novinare, autorke Sheila Coronel) i troškove prevoza u iznosu od 100 evra
Sem stipendije, svi učesnici će tokom škole raditi na ideji za istraživanje, a najbolja tri predloga biće nagrađena finansijskim sredstvima za sprovođenje istraživanja.
Četvrta po redu škola će biti organizovana u podnožju Julijskih Alpa, na Bledskom jezeru u Sloveniji, a rok za prijavljivanje novinara je 5. avgust 2013.
Škola za novinare realizovana je u saradnji sa Konrad Adenauer Stiftung, King Baudouin Foundation, a finansirana od OEBS Misije u Srbiji i na Kosovu i USAID Makedonija.
Za više informacija o agendi škole, predavačima i uslovima prijavljivanja, posetite sajtBIRN Summer school ili kontaktirajte Jelenu Ćosić (e-mail: jejelena.cosic@birn.eu.com, office: +381 11 6 5555 99,  mob:+381 65 87 26 355, Twitter: @BIRNschool ).
 


Нема коментара:

Постави коментар